Waterval bij Bryce Canyon

Een verhaal uit een Blog van een gezin op reis.
Op deze blog schreven zowel de ouders als de kinderen.
Hier een stukje van de moeder.

Vanochtend hadden de kinderen er genoeg van. De natuur van de afgelopen dagen was zo overweldigend geweest, dat ze niets meer konden opnemen. Na de Grand Canyon waren ze ontzettend enthousiast tijdens de wandelingen in Zion. En ik moet zeggen dat de Emerald falls werkelijk prachtig mooi waren. Voor iedereen die hier komt: zwemkleding mee. Echt mooi om na een hete wandeling boven in de bergen in een poel te springen.
Ook gisteren hadden ze volop genoten in Bryce Canyon. Maar ze waren aan het einde van de wandeling wel erg pieperig over pijn in de kuiten bij het naar boven lopen.

Gelukkig maakte de supergrote pizza’s gisteravond dat helemaal goed. Maar vanochtend hadden ze er genoeg van. Op de planning stond een rit naar Capitol Reef. Ik liet ze de schitterende foto’s van Highway 12 zien. Die zouden we rijden naar Capitol Reef toe. Maar het hielp niet. Ook mijn verhalen dat we in Capitol Reef fruit van de bomen mochten plukken en ter plaatse op konden eten, maakte maar weinig indruk. Dus wat moesten we doen?
Gelukkig wist de eigenaresse van de camping een oplossing: ze legde uit hoe er tussen Tropic en Bryce Canyon een klein wandelpad ligt, dat langs een riviertje loopt.

Het pad langs de rivier volgend kom je al na een paar honderd meter bij een kleine waterval. Heerlijk in het zonnetje zit ik daar nu het dagboek bij te werken. Aan het water. De kinderen spelen al uren in het water van het riviertje en bij het watervalletje. Ze hebben dammen gebouwd en weer afgebroken, kanalen gegraven en dingen gedaan die alleen in een kinderwereld nut hebben. Maar het belangrijkste: ze zijn heerlijk bezig. Water, zon, stenen en zand. Een children’s heaven.

Toelichting

De schrijfster van dit verhaal heeft het over Mossy Cave. Een wandelpad dat begint langs Highway 12, ongeveer een mijl ten noorden van het plaatsje Tropic en 3 mijl ten zuiden van Bryce Canyon.