Walking The Narrows

Zion NP is een van de top-3 favoriete parken van ons team.
Voor het werk in de VS gaan er regelmatig mensen uit Nederland mee voor hulp.
Als ontspanning na het werk worden dan bijvoorbeeld National Parks bezocht.
Dit verhaal is door een van de mede-reizigers tijdens zo’n trip opgetekend in het reisjournaal.

De wandeling door het bos hield zojuist op aan de waterrand. Daarna stonden we op een zandplaat aan de rivier. De Virgin River ziet er hier uit als een geduldig, smal, kalm stroompje. Maar we zijn gewaarschuwd dat deze rivier in korte tijd tot een kolkende watermassa kan uitgroeien. Flashfloods noemen ze dat. Volgens het visitor center was er vandaag weinig kans dat dit kon gebeuren. Volgens mij hoopte ik eigenlijk een beetje dat er wèl een waarschuwing zou zijn. Dan zou ik met reden kunnen zeggen dat ik niet mee ging.
Rechts van me is alleen rivier, water dat op me af komt stromen en verder bergwanden. Bijna loodrechte bergwanden, tientallen meters omhoog. De rivier kronkelt tussen de bergen door en ik kijk in een donkere, spelonkachtige diepte.

Waarom, oh waarom heb ik me laten overhalen met deze wandeling mee te gaan?
Waarom wilde ik nou toch zo graag kunnen zeggen “ik heb The Narrows gelopen”. Wil ik dit echt wel?
Achter me roepen ze me. Uit achtergelaten wandelstokken is er voor iedereen eentje gevonden. Nou kom op, schrijfboekje weg, niet zeuren en B zeggen.

Time leap

Ongelooflijk, wat was dit geweldig!! Wat begon als een lastige wandeling door het kniehoog water, veranderde binnen een paar bochten in een van de mooiste wandelingen die ik van mijn leven maakte! Bocht na bocht waadden we door het water, dan weer in de zon, dan weer in de diepe schaduwen

The lodge at Zion NP

lopend. In een serene rust, terwijl er toch voldoende mensen om ons heen waren. Uiteindelijk bereikte we het smalste punt, ons doel.

Onze zelfbenoemde reisleider had aan alles gedacht en snacks en drinken voor iedereen in zijn rugzak. Zitten we daar midden in een slotcanyon op een grote steen in de rivier, met bergwanden die boven je uit torenen, Budweiser, wraps en donuts te nuttigen. Ik kan me nauwelijks een mooier moment bedenken. Daarna wilde ik verder, verder, verder. Nog dieper de canyon in. Ik wist dat het mogelijk moest zijn. Er is daar boven een uitgang. Had ik gelezen. De rest lachtte me uit en vertelde dat je daarvoor dingen moet voorbereiden, met name vervoer terug.

Ik moest me neerleggen bij de meerderheid, want de rest ging niet mee. Maar ik weet het zeker: volgend jaar kom ik terug!! En dan loop ik The Narrows! Helemaal tot bovenaan!!!!

Toelichting

The Narrows en Angel’s Landing zijn twee van de mooiste wandelingen in het Zion National Park. Tijdens The Narrows loopt men door het water van de Virgin River. Daarom is het belangrijk dat u zich vooraf bij het Visitor Center goed informeert over het weer. Omdat het een National Park is, zal het nooit verboden worden om de wandeling te maken, maar het zal ”niet geadviseerd” worden.

Deep in the Narrows