Een Los Angeles ervaring

Niet alle verhalen die ons bereiken zijn rozegeur en maneschijn.
Er zijn ook momenten dat het even minder leuk is, maar ook dat is iets dat soms wilt delen.
Dit verhaal is een mailtje dat we ontvingen van een vriend van een van de teamleden van America’s Tent Lodges

Dit was de meest vreselijke reisdag tijdens onze reis tot nu toe. Na de rust en leegte van Arizona, Colorado en Utah de afgelopen weken, zijn we vandaag California binnen gereden. En dat hebben we geweten. Begin van de middag vertrokken we uit Las Vegas in de veronderstelling dat het op zondag rustig zou zijn op de weg. Wat een vreselijke vergissing. Ik weet nog dat je me ervoor waarschuwde, maar je weet hoe zoiets gaat; dat bedacht ik dus toen het te laat was.

Los Angeles downtown

Tussen Vegas en Barstow hebben we dus de langzaamrijdende file mogen meemaken waar je het over had. Ook American Size, BIG dus. Volgens mij was de file wel 80 kilometer lang. Serieus.
Eindeloze uren met op wandelsnelheid door het geestdodende landschap van de Mojave woestijn. Pffft.

Vanaf Bakersfield leek het beter te gaan. De tweebaans snelweg werd driebaans, vierbaans, vijfbaans en uiteindelijk zelfs zesbaans. Konden we eindelijk een beetje opschieten met onze Nederlandse rijgedrag. Tot we bovenaan de berg kwamen en vol op de rem moesten.
Want toen stonden we stil. 6 banen breed, twee kanten op, inclusief alle op- en afritten.
Welkom in Los Angeles!
Ik mag het hier niet uitspreken, maar wel schrijven: SHIT!

ingang Universal Studio’s

Maar inmiddels is al deze ellende gelukkig weer vergeten. We hebben zojuist heerlijk gegeten bij een Outback steakhouse (dank voor de tip. Geef ‘m door, geef ‘m door). De lekkerste steak die ik sinds lange tijd gegeten heb. Warme broodjes erbij en een ijskoude Miller draftbeer. Aah, ik voelde alle ellende van vandaag zo van me af spoelen. (okay, ik overdrijf….)
De kinders liggen hier voor me in het zwembad van het hotel en wij zitten met een sixpack Budweiser langs de kant. Het is al donker en laat in de avond, maar de warmte is nog heerlijk.

Het plan voor de komende dagen hebben we zojuist besloten.

Walk of fame, Hollywood

Chinatown is er vandaag bij ingeschoten door alle K-files. Laten we verder ook zitten. Morgen gaan we naar Universal Studio’s met alle thrillrides en gedoe en dinsdag naar Disneyland Anaheim.
Woensdag rijden we door naar de tent lodge in Santa Paula en onderweg heb ik nog een verrassing voor iedereen: ik las zojuist in jullie reispapieren dat we onderweg naar een waterpretpark kunnen. Daar heb ik nou echt zin in: waterglijbanen en ander waterpret. Wat kan vakantie toch mooi zijn.

Toelichting

Op de I-15 snelweg van Las Vegas richting LA staat elke zondagmiddag tot ‘s avonds laat, een lange en langzaamrijdende file van mensen die na een weekendje Vegas terug naar huis gaan. Vermijd daarom deze weg op deze dag.

Het waterpretpark dat genoemd wordt, hoort bij Six Flags. De twee parken liggen in Santa Clarita, ten noorden van LA, direct aan de I-5. De volledige naam van dit waterpark is Six Flags, Hurricane Harbor