Brewery, Ouray, CO

Onderstaande e-mail werd per abuis naar ons kantoor gestuurd. De schrijver van de email had de verkeerde ontvanger geselecteerd. Toen we dat doorgaven, ontstond er een levendige email wisseling over en weer. Maar het begon allemaal met de onderstaande mail:

Hoi B. makker van me,

Ik mail je om effe de sms van gisteren duidelijk te maken. Als ik ‘m zelf terug lees, snap ik m ook niet meer. Dus ik kan begrijpen dat je effe in de stress schoot.
Onze dames hebben elkaar al platgemaild hoor ik, dus hoe het met ons gaat, vraag je maar thuis.

Durangi train

Ik stuurde je gisteren die SMS omdat ik een geweldig idee heb voor ons cafe. Eindelijk heb ik iets gevonden waarmee we anders zijn dan de rest.
Die gast van America’s Tent Lodges had het tijdens een van onze bezoeken over kleine bierbrouwerijen hier. Toen heb ik voor de gein iets gezegd van “doe mij maar een rondritje langs brouwerijen”. Maar dat heeft ie dus serieus genomen. In onze reisspullen zat een aparte beschrijving van kleine brouwerijen. Micro-brews noemen ze dat hier, onthou die naam.

Als eerste waren we in Kernville. Californie. We sliepen in zo’n joekel van een safari tent in Lake Isabella en ik had onze kleine vent meegenomen om te fly-fishen. De meiden gingen in de rivier badderen, wij dus nog geen spierink gevangen. Wel lol gehad! Op terugweg herinner ik me dat verhaal van ATL en inderdaad in Kernville zit zo’n kleine brouwerij. Klein plaatsje, dus kleine brouwerij, een brewery (onthou die naam ook, want die moet in onze nieuwe naam komen). Maar man, wat een bier! Stuk of 5 soorten. Ben de tel kwijtgeraakt, want ik heb ze allemaal uitgebreid geproefd. Gelukkig werd ik thuis gebracht, al heb ik geen idee meer hoe.

silvermijn in ruste

Nu zitten we hier in Ouray, Colorado. De afgelopen dagen hebben we een brewery bezocht in Moab, Utah, in Cortez, Colorado (tot nu toe mijn favo) en drie stuks in Durango, Colorado.
Nu zitten we hier dus in Ouray, hoog in de bergen met weer een brewery. En in al die dingen kun je lekker eten, eenvoudig, maar lekker. En dan hun zelf gebrouwen bier drinken. Oh man, zo goed, bijna allemaal.

Ik heb al wat contacten gelegd om het spul te kopen en naar Nederland te halen. Want dat wordt het

highway 550

idee van ons nieuwe cafe: Amerikaanse kleine bieren. Volgens mij heeft niemand dat. In ieder geval niet in onze buurt. En dan serveren we daar ook eenvoudig Amerikaans voedsel bij, als spareribs, onion rings (die moet je ook echt proeven!), chickenwings en burgers. We maken dus een Amerikaanse bar. Eigenlijk zouden we een echte brewery moeten maken, maar ik heb echt geen idee of we dat voor elkaar krijgen. Maar we komen er wel heel dicht bij als we het food van hier serveren en het bier echt vanaf hier binnenhalen.

Hoop dat jij net zo enthousiast bent. Kun je vast eens informeren hoe het zit met het importeren van dit soort spul?

Later!

Toelichting

Redactie: we hebben niets in de inhoud van de mail veranderd.
En jongens, als jullie dit lezen: het email-account dat we van jullie kennen werkt niet meer. Als jullie plan voor de bar gelukt is, laat het dan even weten. Dan komen we graag een biertje drinken!

Iedereen die naar de VS gaat, raden we aan om een maaltijd en drankje in een van de vele breweries te proberen. Portland Oregon heeft er zelfs zoveel, dat het mogelijk is een beertrail te volgen. Maar elke kleine en grotere plaats heeft inmiddels zijn lokale brouwerij. Het eten is altijd uniek voor de betreffende brewery, maar tegelijk ook wel herkenbaar als brewery food. Ons heeft het nog nooit teleurgesteld.