Waterval

Een tour van de hoge bergtoppen naar de lage woestijnen

Deze reis werd voor het eerst gemaakt voor een gezin dat vooral naar de Rocky Mountains wilde. Maar omdat het zo dichtbij was, ook de Grand Canyon niet wilde missen. Bovendien “moest” er nog een stukje over Route66 gereden worden.

Weg naar Mount Evans

Dat hierdoor andere, schitterende parken niet in de route zaten, werd geaccepteerd. De betreffende familie was een paar jaar eerder al in het gebied geweest en kon daardoor iets makkelijker deze keuze maken.

Dankzij een verblijf in een hotel ìn Grand Canyon NP en een paar dagen in een schitterend resort in Phoenix, werd het tweede deel van de reis minstens zo geweldig als de verpletterende schoonheid van Colorado.

De reis in het kort

beeld van de route

Grand Lake, Colorado

De reis begint in Denver, the Mile High City. Een geweldig stad om een paar dagen ontspannen te verblijven. Maak vanuit Denver een dagtrip naar Rocky Mountains NP, of geniet een dag in een van de grootste waterpretparken van de VS. De dagen erna doorkruist de route de Rocky Mountains en geeft zo een goede indruk van prachtige staat Colorado. De route volgt bijvoorbeeld een weg met de aansprekende naam “top of the Rockies”.

Tijdens de route zijn overnachtingen mogelijk in bekende wintersportplaatsen als Telluride, Crested Butte en Aspen. Plaatsen die ook in de zomer veel te bieden hebben. reistip .

Mesa Verde NP

Na een bezoek aan de Million Dollar Highway en Mesa Verde NP verlaat de route Colorado en voert dan via Monument Valley naar Grand Canyon NP, Arizona. De reis eindigt met een paar dagen ontspannen in Phoenix.

Dit jaar is weer een duidelijk afwijkende reis georganiseerd gebaseerd op deze ‘waterval’. In deze nieuwe reis is halverwege de trip een aantal nachten doorgebracht op een working ranch in zuid Colorado. De reis eindigde dit keer niet in Arizona, maar in Albuquerque voor een bezoek aan de wereldberoemde Balloon Fiesta.

Prijsindicatie

4 augustus vertrok een gezin van 4 personen voor deze reis. Zij betaalden in totaal € 7.941,-      Dus €1.985,- pp          

Arches NP