The perfect arch

3 geweldige steden en 3 super National Parks samen in een van de meest gevraagde tours

Deze reis is opgezet als variant op de Yellowstone reis. De aanleiding om een variant te maken was de vraag de Yellowstone tour uit te breiden met Las Vegas. Saillant detail: de oorspronkelijke Yellowstone tour werd juist ontwikkeld met het verzoek “beslist geen Las Vegas”! Doordat deze nieuwe tour geen cirkel meer is, ontstonden er allerlei nieuwe mogelijkheden.

Eén van die nieuwe mogelijkheden die bijna niemand laat liggen, is een bezoek aan Zion NP. Regelmatig is het gelukt om daadwerkelijk in dit National Park in de lodge te overnachten. Zo’n nacht midden in een national park is een zeer speciale ervaring die met woorden eigenlijk niet goed over te brengen is. Dat moet je meemaken om te begrijpen.

Mount Rushmore

Reis beschrijving

De afstanden per dag zijn in deze tour groter dan in de voorganger Yellowstone. Daardoor is het ook mogelijk nieuwe gebieden aan de reis toe te voegen, zoals Idaho en Montana. De langere reisdagen zijn ook de reden dat Mount Rushmore eigenlijk standaard in deze reis wordt opgenomen. Hoewel de route ook met de klok mee kan, is dat nog nooit door iemand verkozen.
beeld van de route

De reis begint in Denver en dat is een stad die het verdient om een paar dagen te verblijven. The Mile High City is een van de meest leefbare steden in de VS. Via Rocky Mountains NP gaat de reis richting Wyoming. reistip .Na Wyoming buigt de reis af om een van de meest gefotografeerde plekken van de VS te bezoeken: Mount Rushmore. Vaak in combinatie met een verblijf in Rapid City, de derde hoofdstad op deze reis. Na een bezoek aan Badlands NP, kan vanuit Rapid City een doorsteek gemaakt worden naar Yellowstone NP.

Heel veel tours die werden gebaseerd op The Arch maken echter een ruime bocht door Big Sky Montana reistip .

Wallstreet in Bryce Canyon NP

Maar uiteindelijk leidde alle routes naar Yellowstone. De populairste vervolg route is dan naar de Craters of The Moon in Idaho, om vervolgens naar Salt Lake City door te reizen. Deze stad is een schitterende gelegenheid om de reis een paar dagen te onderbreken en even rust in te bouwen.

De reis gaat dan door Utah en de rode steenwoestijn. Dit gebied biedt een keur aan geweldige national parks die opgenomen kunnen worden. Bryce Canyon NP en Zion NP zijn de meest populaire die bijna altijd in de reis zitten. Arches NP en Capitol Reef NP staan ook regelmatig op het verlanglijstje. Daarmee zijn de mogelijkheden nog zeker niet uitgeput.

Na het bezoek aan de rode woestijnen van Utah eindigt de reis zonder uitzondering in Las Vegas.

Een prijsindicatie

op 7 juli vertrok een gezin van 3 personen voor deze reis.
Zij betaalden in totaal € 6.276,-      Dus €2.092,- pp          

uitbarsting van Old Faithfull in Yellowstone