The Grand Circle

Onze versie van het rondje langs het mooiste van The Grand Circle

De oorsprong van deze reis was een spontane opmerking. Er was op verzoek een reisplan gemaakt van Los Angeles naar San Francisco via alle bekende nationale parken. Met de verblijven in LA kwamen we niet goed weg. Als gevolg daarvan begon het hele plan te schuiven en werd het langzaamaan onmogelijk een passend schema te krijgen. Daarop viel de opmerking “dan sla je Californië toch gewoon over”. Na een moment van stilte en elkaar aankijken, was het antwoord: ja waarom niet.

Daarop werd de reis een zeer compacte kennismaking met The Grand Circle. Begin en einde in Las Vegas en daartussen een reeks national parks, leuke stadjes en geweldige natuur. Verdeeld over 3 staten.

the plains of Colorado


Voor één reis werd het zelfs een sport om een maximum aan national parks en national monuments te bezoeken. Het werden er maar liefst 15!! (zie deze lijst).

Zoals voor alle reissuggesties op onze site, zijn er ook diverse alternatieven bedacht op deze reis reistip Er is er een die heel veel gevraagd wordt. Dat is om aan het einde van de reis niet terug naar Vegas te rijden, maar naar Phoenix. Deze stad is eigenlijk een winter bestemming. In de zomer zijn hierdoor high end resorts te boeken voor zeer aangename prijzen. Dan eindigt deze reis met een paar dagen heerlijk niets doen in het altijd warme Phoenix.

Korte beschrijving van de reis

beeld van de route Alle reizen gebaseerd op deze tour zijn tot nu toe begonnen in Las Vegas. Na een verblijf in deze stad gaat de reis de rust van Utah in. Dicht bij elkaar ligt daar een aantal geweldige national parks, waarvan Bryce Canyon waarschijnlijk de bekendste is. Om de rust in de reis te bewaren, wordt er vaak voor gekozen om een paar dagtrips te maken vanuit één plek. Dat geeft rust, omdat niet elke dag de bagage ingepakt hoeft te worden.

Voor de laatste overnachtingen in Utah staat een guest ranch gepland. Een onovertroffen ervaring.
Na Utah volgt de kennismaking met Colorado en daarmee met de indrukwekkende pieken van de Rocky Mountains. Afhankelijk van de keuze steekt de reis dieper de Rockies in of blijft aan de rand ervan.
De reis komt in Durango waar de mooiste treinreis van de VS vertrekt. Zeker doen!
reistip .

Corona Arch bij Moab


Via Monument Valley gaat de reis naar de Grand Canyon. In het beste geval is het mogelijk de overnachting(en) daar te regelen in het park zelf. Via een stukje van de beroemde Route 66 gaat de reis terug naar Las Vegas.
Of vanuit de Grand Canyon gaat de reis naar het zuiden naar Phoenix. Na een paar luie dagen volgt helaas alweer de terugvlucht.

Prijsindicatie

Op 14 augustus vertrok een groep 3 vrienden voor deze reis. Zij betaalden in totaal € 6.424,-        Dus € 2.141,- pp     

Bryce Canyon NP