Samenvatting

Al jarenlang de topper van America’s Tent Lodges; dit is de AmCan-Travel versie

Deze reis was jarenlang het meest gevraagd als basis voor een reis van America’s Tent Lodges. De reis werd bij America’s Tent Lodges zo veel gevraagd, dat op gegeven moment geen enkele tent lodge meer beschikbaar was. Daarom werd er een versie met alleen hotels en andere accommodaties uitgewerkt. Dus zonder tent lodges. En die versie is nog veel gevraagd bij AmCan-Travel.

De route voert langs veel van de bekende, beroemde en overweldigende plekken van het zuidwesten van de VS. Voor de overnachtingen wordt dan altijd een aantal bijzondere accommodaties gekozen. Bijzondere hotels, op bijzondere plekken,

Cable car in San Francisco

indien mogelijk een ranch of een resorts. Juist de mix van accommodaties maakt deze reis heel bijzonder.

Er zijn twee veel gevraagde varianten op deze reis. Veel mensen gaan vanuit San Francisco eerst via Highway 1 naar het zuiden en dan naar het oosten. Of men gaat vanuit Bryce rechtstreeks naar Grand Canyon. Dus niet verder door Utah en Colorado. Wij van AmCan-Travel houden in dat laatste geval altijd een vurig pleidooi om deze lus erin te houden, omdat het echt iets toevoegt.

De reis in het kort

beeld van de route Vrijwel altijd begint de reis in San Francisco. Een compacte stad boordevol must-sees. Zoals Golden Gate Bridge, Chinatown, Presidio en de Cable Cars. Voor de meeste reizen is daarna Yosemite NP de volgende bestemming. Een overnachting hier kan variëren van een eenvoudig hotel tot een schitterend resort in de bossen net buiten Yosemite. Althans voor hen die niet in het park willen overnachten.
Na Yosemite moet een keuze gemaakt worden: de Tiogapass over en ten oosten van de Sierra Nevada naar Las Vagas rijden. Of ten westen van dit gebergte blijven en een bezoek brengen aan Sequoioa NP.

Sequoia national Park


In beide gevallen gaat de rit dan door Death Valley naar Las Vegas. Na een kort of langer verblijf in deze unieke stad, voert de reis naar Zion en Bryce canyon. AmCan-Travel adviseert daarna om door te rijden naar Moab. Deze zelfbenoemde hoofdstad van het mountain biken ligt vlakbij Arches en bij Canyonlands NP; volgens sommigen het mooiste van alle parken in deze regio.
Onze favoriete overnachting hier is een geweldige ranch een stukje buiten Moab. Deze ongelooflijk mooi gelegen voormalige paardenranch is nu een volwaardig 4-sterren hotel, bijna een resort.

Colorado is wat ons betreft de volgende bestemming. Een paar dagen in de Rocky Mountains geeft een totaal nieuwe dimensie aan deze reis. Hier valt de keuze voor overnachting soms op een eenvoudige ranch midden in de bossen. Soms op een van de skigebieden in de omgeving. Ook deze reis komt in Durango en daar is het meer dan de moeite waard om de treinrit te maken met de Narrow Gorge Train. reistip
Via Monument Valley gaat de reis dan naar het laatste grote National Park: Grand Canyon. Aan het einde van de reis is het even lekker uitrusten in een top resort in de warmte van Phoenix.

Prijsindicatie

begin augustus vertrok een gezin van 4 personen en wilden een deluxe reis. Zij betaalden in totaal € 9.648,-      Dus €2.412,- pp          

Hike in Zion National Park