Yellowstone NP

Een absoluut onvergetelijk rondje door het noorden van de VS

Yellowstone is het oudste en een van de bekendste national parks van de VS. Het is echter lastig bereikbaar. Er moeten grote afstanden worden afgelegd om bij Yellowstone te komen. Het unieke landschap van dit national park maakt de rit echter meer dan waard. De weg erheen voert door Cowboy Country. Leeg, heuvelachtig, gras en wijds; dat beschrijft dit deel van de VS.

De hier beschreven reis is oorspronkelijk samengesteld voor een echtpaar dat veel wilde zien in een beperkte reis. De route die ontstond, kent korte dagritten in kilometers (met één uitzondering). Maar elke rit vraagt een groot deel van de dag, omdat het landschap constant uitnodigt om de auto aan de kant te zetten. En dat kan, want er is voldoende tijd voor.

Met een kleine aanpassing kan op deze route ook Mount Rushmore worden bezocht. Ook zijn er verschillende mogelijkheden voor een verblijf op een ranch. Het complete scala van ranches kan in deze reis worden opgenomen. De keuze met-de-klok-mee of tegen-de-klok-in heeft al geleid tot menig verhitte discussie en kent vooralsnog geen winnaar.

Korte beschrijving van de reis

beeld van de routeDe reis kan beginnen in Denver, CO of Salt Lake City, UT. In Denver is het heerlijk om een paar dagen door te brengen om in een relaxte stad de vakantie te beginnen. Deze stad die zoveel leuks te bieden heeft, is geweldig om een paar dagen door te brengen.
Via Rocky Mountains NP en de stad Fort Collins is de eerste stop Cheyenne, WY. De hoofdstad van de staat Wyoming. Wie de kans heeft, moet hier absoluut proberen te zijn tijdens de Cheyenne Frontier days (zie www.cfdrodeo.com) Vanuit Cheyenne is er een aantal routes mogelijk, reistip maar ze zullen allemaal als einddoel Yellowstone NP hebben.

Een verblijf in of net buiten het National Park van een aantal nachten geeft de mogelijkheid om dit unieke national park goed te bezoeken. Om de uitbarsting van Old Faithfull mee te maken en van dichtbij te bekijken. Na Yellowstone gaat de route dan door Grand Teton NP en via het beroemde Jackson Wyoming, richting Salt Lake City. Deze hoofdstad van de staat Utah is een fantastische mix van een moderne metropool met een alom aanwezige historie. De geplande route steekt dan Utah in om een paar van de beroemde national parks te bezoeken, zoals Bryce NP en Arches NP. Na de rode woestijn van Utah gaat de route weer de bergen van de Rocky Mountains in, opnieuw in Colorado.

In Colorado loopt de route nog langs twee totaal andere National Parks (Mesa Verde en Black Canyon of the Gunnison). Hiertussen is het mogelijk om de mooiste treinrit van de USA te maken en een rit te maken over de geweldige Million Dollar Highway. Daarna volgt de route een kabbelend riviertje door een bergdal rustig terug naar Denver. Voor wie nog niet genoeg van de bergen heeft, kan de route ook over de weg “top of the Rockies” lopen. Die naam zegt waarschijnlijk genoeg.

Een prijsindicatie

Eind juni vertrokken twee echtparen voor deze reis. Zij betaalden in totaal €6.984,- Dus €1.746,- pp

Grand Canyon