Bovenlangs

Dwars door de Rocky Mountains

Deze reis is een combinatie van een roadtrip en een verblijfsvakantie. Het is een lange reis gemeten in miles. Maar de omgeving is fantastisch, dus de lengte zal minder uitmaken. De reis komt door maar liefst 6 staten: Colorado, Wyoming, South Dakota, Montana, Idaho en Washington. U ziet een aantal van de bekendste plekken uit het noorden van de VS, zoals Yellowstone en Mount Rushmore. Maar naast de geweldige natuur, heeft u tijdens deze reis ook de tijd in een aantal heerlijke steden.

Op deze reis is een breed aanbod aan accommodaties mogelijk. Van eenvoudige 2 ster tot deluxe 5 ster hotels, van een kleine basis ranch tot een subliem ranchresort. Tijdens de reisdagen wordt veel miles afgelegd. Zo kan de reis een groot gebied bestrijken. Daardoor is er op de locaties voldoende tijd voor leuke dingen. Aan het begin en het einde van een reis is dat in een stad. Voor de rest gaat de reis door de verpletterend mooie natuur. Een natuur die tijdens de reis een enorme diversiteit laat zien.

Lower Yellowstone Falls


Deze reis is tot nu toe voor vrijwel niemand gewijzigd. Ook zijn alle reizen, behalve één, van Denver naar Seattle gegaan. Een aantal reizen is aan einde uitgebreid. Soms met een paar dagen Vancouver en Vancouver Island. Soms met een korte cruise van Seattle naar Alaska.
Een tip van America’s Exclusive: overweeg om na Seattle nog een stukje verder te rijden, langs de indrukwekkende Pacific Coast tot Portland Oregon en vlieg vanaf daar terug.

De reisbeschrijving

beeld van de route De reis kan beginnen in Seattle, maar hier gaan we uit van start in Denver. Vanuit Denver is een aantal schitterende dagtrips mogelijk. Naar Rocky Mountains NP, naar de Garden of the Gods. Of rij naar het hoogste punt waar met de auto te komen is in de VS: Mount Evans.
Na Denver is Cheyenne de volgende stad op de reis. reistip . Juist in deze omgeving zijn er verschillende mogelijkheden voor een paar dagen op een ranch.
Een flinke rit voert vervolgens van Cheyenne via het fotogenieke Mount Rushmore naar Rapid City.

Een uur ten oosten van Rapid City ligt Badlands NP. Een bizar ruw berglandschap, maar ook met een grote prairie waar bizons en bighorn sheep leven.
Dwars door de rollende heuvels van Wyoming, of naar keuze door indrukwekkend Big Sky Montana gaat de route naar Yellowstone NP. Dit beroemde national park met de vulkanische activiteit mag op een reis als deze niet ontbreken.

Wranglers at work


In de zomer gaat de reis dan naar het noorden, naar Glacier NP. Dit park is een groot deel van het jaar jammer genoeg niet bereikbaar vanwege kou en sneeuw.

In Spokane, de volgende stop, is de gondel van de wereldtentoonstelling van 1974 over de Spokane Falls nog altijd in bedrijf. Deze op buitensport gerichte stad is mede daardoor een heerlijke onderbreking in de reis. Midden in Washington state ligt Mount Rainier NP, een nog altijd actieve vulkaan. Hoewel minder actief dan de beroemde en nabij gelegen Mnt St Helens. De reis eindigt in Seattle, de stad van Starbucks, Boeing en Microsoft. Voor een tochtje op de Puget Sound kan men een van de diverse ferry’s nemen naar een van de vele eilanden in de baai.

Prijsindicatie

in augustus vertrok een echtpaar voor een bijzondere ervaringsreis. Het was hun huwelijksreis. Zij betaalden in totaal € 7.966,-      Dus €3.983,- pp      

Food market in Public Market Center, Seattle