Way up there

Een tour door 2 landen door een onbeschrijflijk mooi en indrukwekkend landschap

Dit is een bijzondere reis die twee landen aandoet: Canada en de VS. Oorspronkelijk is deze reis samengesteld voor een grote familie die met kinderen en kleinkinderen een Amerika reis wilden maken. Een reis naar een gebied waar nog (bijna) geen van hen was geweest.
De reis moest een mix worden van steden en natuur, van actief wandelen en luieren. Maar vooral veel tijd samen in de meest spectaculaire omgevingen.

Seattle, Space Needle


De uiteindelijke reis komt door 4 steden, elk met een uniek karakter en ritme. Daartussen uitgestrekte bossen, forse bergpassen, eindeloze vlaktes en talloze meren. Niet alleen voor de grote familie, ook voor kleinere gezinnen een geweldige combinatie.

De reis is in hetzelfde jaar nogmaals georganiseerd. Opnieuw als groepsreis, maar dit keer onder begeleiding van iemand van America’s Exclusive. Dit leidde weer tot het verder uitwerken van meer groepsreizen. Iets waar nu helaas de tijd voor ontbreekt (maar mocht u met een groep willen gaan reizen: u kunt ons altijd vragen!). Deze tweede reis leverde wel een aantal ideeën op als aanvulling op de reis. Ideeën die we graag aan iedereen voorleggen.
Toen deze groepsreis in Vancouver uit elkaar ging, volgde voor een echtpaar een cruise naar Alaska en de Canadese kust. Een ander stel nam de Rocky Mountaineer train terug naar Calgary. Volgens velen de mooiste treinreis ter wereld.

De reisbeschrijving

beeld van de route De reis begint in Calgary, Canada. Deze oliestad ligt ingesloten door de bergen. Mede dankzij de vele olie dollars die hier rollen (of moeten we zeggen ‘stromen’), hangt er een ontspannen sfeer in de stad. Vanuit Calgary is het een klein stukje naar Banff NP. Dit National Park wordt ZO naar NW doorgestoken. Daarna gaat het zuidwaarts door de Rocky Mountains naar de Amerikaanse grens.
Direct ten zuiden van de grens ligt Glacier NP, een zeer ondergewaardeerd National Park. In de populaire wintersportplaats Whitefish reistip is er even een dagje rust in de reis.

De eerste reis ging vanuit hier richting Spokane, WA. De tweede groep maakte een lus via Yellowstone NP. Beide routes kwamen weer samen bij Hells Canyon in Oregon om vervolgens langs de Columbia River naar Portland te rijden. Een alternatief hier is om in een V te rijden voor een bezoek aan het geweldige Crater Lake. In Portland zijn ook een paar dagen rust ingepland. Hoewel rust…. Eén van de reizigers sloeg op een ‘rust’dag de slag van z’n leven en sloot een deal met een wijnhuis in de omgeving. Exclusief nu verkrijgbaar in zijn restaurant.

Via de ruige kust gaat de route verder naar het noorden, naar Seattle. De stad van Boeing, Microsoft en Starbucks. Onderweg staat een bezoek aan Mt St Helena, een actieve vulkaan, op het programma. Iets ten westen van Seattle wordt de pont naar Vancouver Island genomen en daarmee is de reis terug op Canadees grondgebied. Op Vancouver Island bezoekt de een alleen de stad schitterende Victoria. De ander gaat walvissen spotten voor de kust. Maar uiteindelijk maakt iedereen weer de oversteek naar Vancouver, waar de reis eindigt.

Prijsindicatie

op 6 juli vertrok een gezin van 4 personen voor deze reis. Zij betaalden in totaal €6.671,-     Dus €1.668,- pp          

Grand Teton NP