BC en AB, plus iets USA

Deze reisbeschrijving gaat over een reis die “alles” van west Canada moest bevatten. Dat is natuurlijk een bijna onmogelijke opgave. Daar is het land veel te groot voor en het aanbod aan dingen om te zien en doen, veel te uitgebreid. Maar we hebben er een volgepakt programma van gemaakt, misschien niet met alles, maar wel met heel veel van West Canada.

Toronto downtown


Deze reis staat onder het kopje Canada, maar zou zeker ook een plaatsje verdienen in de gallerij met showcases.

Deze reis werd samengesteld voor een behoorlijk groot reisgezelschap. Zoveel mensen, zoveel meningen. Dat maakte de vraagstelling wat er in de reis moest zitten, al vanaf het begin complex. Uiteindelijk kwam er een reis uit waar bijna alle wensen van iedereen in zaten.

beeld van de route De reis is begonnen in Edmonton. Nu was het hoogzomer dus de Edmonton Oilers zien spelen, zat er echt niet in. Het stadion bezoeken van deze beroemde ijshockey club kon natuurlijk wel. Dat werd mooi gecombineerd met het uitgebreide bezoek dat de rest van de groep bracht aan de Edmonton Mall, de grootste overdekte mall van Canada.
Vanuit Edmonton was de eerste stop in Jasper NP. Via de Icefields Parkway ging de reis daarna naar Banff NP. Ook daar splitste de groep zich weer: een deel ging naar het National Park, de rest naar de geweldige welness spa van het resort.

Uitstapje naar de USA

Glacier NP in Montana moest om een aantal redenen in de reis zitten. Vanuit Banff was dat een prima volgende stop.
Met het vertrek uit Glacier splitste de groep zich weer. Dit keer zelfs voor een paar dagen. Het grootste deel van de groep ging via Kamloops naar Vancouver, de rest ging in Kelowna op zoek naar de ideale trouwlokatie aan het water.

In Vancouver kwam iedereen weer samen voor een paar geweldige dagen in de stad en op het water. Uiteraard stond een dagtocht naar de Capilano Suspension Bridge op het programma.
Next stop was Victoria op Vancouver Island. Vanuit deze stad werd een dagtocht op de oceaan gemaakt, op zoek naar walvissen.
De sportievelingen uit de groep hebben het verblijf in Victoria aangegrepen om een kilometers lange fietstocht te maken langs de westkust van Vancouver Island. De fietsen waren gratis ter beschikking gesteld door het hotel, maar voor een tocht van deze lengte, hadden ze liever andere fietsen gehad…..

Verrassing aan het einde

Op speciaal verzoek is daarna nog een klein uitstapje naar de USA gemaakt. Dit begon met de ferry naar Port Angeles.

Spa in Whistler, BC

Terwijl een deel van de groep Olympic NP bezocht, ging een ander deel naar Forks net ten westen van het National Park, omdat daar de serie Twilight zich afspeelde. Seattle was next on the list en ook daar verdeelde de groep zich: een deel bezocht de Boeing fabrieken, een deel de market place met de originele Starbucks. Tenslotte ging de reis over land terug naar Vancouver waar iedereen dacht dat de reis ten einde was.

Maar op verzoek van de Matriach van de familie had America’s Exclusive geregeld dat het laatste deel van de reis de treinreis met de Rocky Mountaineer terug naar Calgary was. Zonder dat verder iemand het wist. Iedereen werd dan ook compleet overvallen met deze verlenging van de reis met wat wel de mooiste treinreis ter wereld wordt genoemd.
De terugvlucht was dan ook vanuit Edmonton en niet vanuit Vancouver zoals men vooraf dacht.


Banff Avenue in Banff NP