Reis door British Columbia

Een reisbeschrijving van een reis die alleen in British Columbia blijft. De vraag was om een reis samen te stellen die ruimschoots de lege binnenlanden van Canada, BC bevatte. Maar het moest ook wel een spectaculaire tocht worden. Dit is wat we ervan gemaakt hebben.

De reis waarop deze beschrijving is gebaseerd begon overigens niet in Canada. De eerste 6 dagen van de reis bestond uit een rondrit door IJsland. Een geweldige combinatie die we zeker aanraden om te overwegen.

Whistler “downtown

Vanuit IJsland ging de vlucht naar Vancouver. Na de totale leegte van IJsland een paar dagen de bruisende stad Vancouver lijkt een enorme overgang, maar bleek zeer goed te passen. Het hotel bleek gratis fietsen ter beschikking te stellen voor haar gasten en Vancouver downtown leent zich daar uitstekend voor.

Na Vancouver was de eerste stop de beroemde wintersport plaats Whistler. Ook in de zomer een geweldige plek. Zeker toen eenmaal de schitterende ziplines waren ontdekt in de bossen bij Whistler, of moeten we zeggen ‘boven de bossen’?
Vanuit Whistler ging de reis de binnenlanden van British Columbia in. Eerste doel, met een tussenstop, was Prince George en vanaf daar nog verder naar het noorden. Na een korte onderbreking in Prince George ging de reis verder naar Prince Rupert.

Uiteraard naar Vancouver Island

beeld van de routeIn Prince Rupert ging de auto op de veerpont voor een dag durende overtocht naar Port Hardy op Vancouver Island. Deze schitterende boottocht gaat door de Inside Passage en is een serieus alternatief voor een van de cruises die door dezelfde wateren varen.

Een must voor Nederlanders: biking Vancouver

Na een kort verblijf in Port Hardy ging de reis naar het zuiden. In totaal werd er op Vancouver Island op nog een drietal plaatsen gestopt en overnacht. Uiteraard ook in Tofino, de plaats om walvissen te spotten. Uiteindelijk eindigde de reis in Victoria op Vancouver Island. Ook dit hotel bleek fietsen ter beschikking te hebben, tot groot plezier van de gasten.
Vanuit het laatste hotel in Victoria werd vroeg in de ochtend de veerpont teruggenomen naar het vasteland en ging de reis rechtstreeks naar de airport om terug naar Europa te vliegen.

Suspension Bridge