Tussenstop IJsland

Uw vliegreis naar de VS gaat langs of over IJsland. En dat is jammer, want waarom gaat de reis niet via IJsland?

Perfect gelegen tussen de twee continenten breekt een tussenstop in IJsland de reis uitstekend in twee delen. Maar dat is natuurlijk niet alles.

Verpletterende natuur

De meeste mensen die op weg zijn naar het noordwesten van de VS zijn op zoek naar een wijdse natuur, schitterende landschappen, leegte, stilte en ruimte. In IJsland kunt u dat lijstje ook volledig afvinken. Toegegeven, het is een compleet ander landschap, een totaal andere cultuur. Maar degenen die gaan voor de indrukwekkende natuur, doen er goed aan om deze tussenstop te overwegen.

Ook als u slechts een of twee nachtjes in/op dit fascinerende land blijft, zult u overweldigd zijn door wat u ziet. Een uniek landschap van lava, watervallen, meren en bergen. Maar geen bomen. Nou ja, bijna geen bomen.

Een of meer dagen

AmCan-Travel is u graag van dienst bij de organisatie van uw verblijf in IJsland. Als u kort blijft, dan past daar beslist een dagtour vanuit Reykjavik in. Bijvoorbeeld een dagtour naar de Blue Lagoon om in het thermisch warme water te badderen. Of naar nationaal park Þingvellir waar de tektonische platen van Europa en noord Amerika langs elkaar schuiven.

Kunt u langer blijven, dan is the full circle rond het land waarschijnlijk het mooiste dat u kunt doen. U rijdt dan in een eigen huurauto op uw gemak over de weg die helemaal langs de kust van IJsland loopt. De route begint in het zuidwesten waar het vliegveld en Reykjavik liggen. Voor het verblijf zijn er verschillende klassen accommodatie mogelijk. Van eenvoudig tot luxe (maar geen high-end). De favoriet van de meeste gasten uit eerdere jaren was een tussenvorm met een mix van hotels, B&B’s en een overnachting op een boerderij. Zo maakt u grondig kennis met IJsland.

Er is trouwens ook niets op tegen om deze stop op de terug weg te maken……