Reis garantie

Reisorganisaties en aanbieders van pakketreizen hebben wettelijk de verplichting een reisgarantie te bieden. De garantie voorkomt dat consumenten de vooruitbetaalde reissom kwijt zijn in geval van financieel onvermogen of faillissement van de aanbieder. De reisgarantie garandeert tevens dat reizigers die op reis zijn, gerepatrieerd worden. Een pakketreis is een reis die bestaat uit het vervoer en overnachtingen indien deze samen worden verzorgd door de reisorganisatie.

GGTO-Reisgarantie fonds

 logo van GGTO reisgarantieAmCan-Travel is aangesloten bij het Garantiefonds van de GGTO onder nummer 1650. Het GGTO is een reisgarantiefonds speciaal voor kleinschalige reisspecialisten. Dit fonds is voor kleine specialisten een alternatief voor de SGR.
Het GGTO-fonds biedt de zekerheid waar de klant recht op heeft. Een recht dat ook in de wet is vastgelegd. Mocht een reisorganisatie tussen het moment van de (aan)betaling en de feitelijke reis failliet gaan, dan ontvangt de klant de betaling(en) retour.
De Stichting GGTO staat er garant voor, dat het reeds betaalde deel van een reissom terugbetaald wordt indien AmCan-Travel in financieel onvermogen komt. Zowel vóór vertrek, als ook tijdens de reis van de klant. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens het verblijf de terugreis indien AmCan-Travel als gevolg van eventueel financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen.

Voor deze garantiestelling wordt standaard een vaste klantenbijdrage van €15,- voor elke €12.500 in rekening gebracht op de factuur. Deze bijdrage komt volledig ten goede aan het fonds. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

Hoe het werkt

Een aangesloten touroperator is te herkennen aan GGTO-logo op haar website en op het briefpapier. Ook wordt de garantieregeling van het Garantiefonds GGTO vernoemt in de reisvoorwaarden.
Op de website van de stichting (stichting-ggto.nl) vindt u alle aangesloten touroperators. Staat uw reisaanbieder er niet bij? Dan biedt uw reisorganisatie geen garantie via dit garantiefonds.

De volledige tekst over het garantiefonds van de Stichting GGTO kunt u hier downloaden.