Een ranchverblijf tijdens de vakantie

Welke ranch moet je kiezen

Elke ranch biedt veel verschillende activiteiten op de ranch of in de buurt; sowieso paardrijden. Iedereen kan hieraan meedoen. Of je nou voor het eerst op een paard zit, of dat je dat dagelijks doet. De wranglers/cowboys kunnen met elk ervaringsniveau omgaan. Maar er is zoveel meer. Flyfishing bijvoorbeeld is vooral in de meer noordelijke staten op veel plaatsen mogelijk en/of te leren.

Kiezen van een ranch is niet makkelijk, want er zijn zoveel mooie en leuke ranches.
Drie vragen zijn om te beginnen van belang:
wat wil je doen?
in welke omgeving wil je dat doen?
hoeveel comfort zoek je verder?

Wat wil je doen?

Voor het paardrijden bieden ranches een rit aan in de omgeving van de ranch. Samen met een aantal van de wranglers, mannen en vrouwen die een groot deel van de dag in het zadel doorbrengen. Sommige ranches organiseren hele dagtochten, of zelfs meerdaagse tochten inclusief overnachtingen in het veld.
Het rijden kan beperkt zijn tot een heerlijke tocht om te genieten van de natuur of de bergen. Andere ranches bieden de mogelijkheid om mee te helpen het vee op te drijven. Terughalen van te ver afgedwaald vee, of hele kuddes van de zomer- naar de wintervelden drijven.

Op een WORKING CATTLE RANCH wordt nog dagelijks en volop met het vee gewerkt. Het eigen vee is de hoofdactiviteit van de ranch en gasten werken mee met de wranglers.
De GUEST RANCH (ook wel DUDE GUEST RANCH genoemd) is gericht op het verblijf. U zult het ranchleven ervaren samen met een groot scala aan buiten activiteiten. Werken met het vee is daar niet de belangrijkste (meer) van.

In welke omgeving?

Logischerwijs liggen ranches niet midden in de stad. De ranches liggen bijvoorbeeld op de uitgestrekte prairie van Montana, midden in dichte bossen van Colorado, tussen de indrukwekkende bergen van Wyoming, of op het open land van Arizona. Maar eigenlijk alle ranches liggen temidden van een verpletterende natuur. Verder weg van alle drukte dan je ooit in Nederland kunt komen.

De omgeving is mede bepalend voor de historie en daarmee de sfeer van de ranch. Op de wijdse, maar schrale grond van Arizona moest het vee veel meer ruimte hebben om te grazen dan op de vruchtbare weidegronden van Colorado. Dankzij minder hectares, minder uren in het zadel, was er meer tijd voor andere zaken. Daardoor hebben de ranches in Colorado een totaal andere sfeer dan die in Arizona.

Het comfortniveau

Naast de working en guest ranch is de laatste jaren een derde type ranch in opkomst, de RESORT DUDE RANCH. Dit type ranch is uitgegroeid van ranch tot resort. Het ranchwerk is ondergeschikt aan het verblijf van de gasten. Vaak is er niet eens meer vee, of alleen ter decoratie zogezegd.
Dit type ranch biedt van alles, zoals zwembaden, hottubes, western dancing, welness spa, kano varen, rots klimmen, schieten, kook- en kunstklassen en ga maar door. Velen evenaren het niveau van een 4 sterren resort of zelfs hoger.

Voor de reiziger die de andere kant van de schaal zoekt, zijn er ook mogelijkheden. Ranches waar de bezoeker deel wordt van het harde leven van de wrangler. Vroeg op, het zadel in en elke minuut daglicht gebruiken om het ranchwerk te doen. Verdwaald vee terughalen of omheiningen repareren is natuurlijk heel wat anders dan mountain biken of een potje pool biljart.

De keuze hangt van nog meer factoren af

Er is veel keuze en dus voor elk wat wils; AmCan Travel helpt u graag met de keuze.
Want nadat de keuze gemaakt is, dan wordt het zoeken naar de passende ranch. Daarna komen er nog een paar complicerende factoren bij, zoals het verplichte aantal overnachtingen, de mogelijke aankomst datums. Al deze factoren nemen wij voor u mee in het reisplan met daarin een schitterend ranchverblijf.